Gelato

När folk frågar när vår gelatosäsong tar slut så skrattar vi lite, vem har sagt att gelato inte går att äta året om? Just därför slutar säsongen aldrig hos oss.

Vi har aldrig ett fast sortiment på våra smaker utan smakerna varierar både efter vad säsongen har att erbjuda, men även efter vad vi själva känner för. Men självklart så har vi alltid något som passar de flesta gommar.

Grunden i vår gelato vilar på 3 stadiga ben, Mjölken som vi använder kommer direkt från bondgården, Smakerna kommer från de äkta råvarorna (inga aromer) och färgerna är naturliga (inga färgämnen).

Det är många som undrar om vi har en mjölkbaserad, laktosfri gelato men det har vi inte eftersom vi hämtar mjölken direkt från bondgården. Däremot så erbjuder vi alltid sorbeter som inte innehåller mjölk.

En hållbar glass är en bra glass

En av våra grundfilosofier är att försöka hålla saker så lokalt som vi kan.

  • Vi hämtar mjölken till vår gelato direkt från Andersers gård i Hedåker, bara några kilometer från Västerfärnebo.
  • Blåbären in plockas i skogarna runt Sala och vi köper direkt från de som plockar.
  • Rabarbern, äpplena och en del annan frukt och bär kommer från våra kunders trädgårdar runt om i Västmanland
  • Jordgubbarna hämtar vi själva från Backa och Värpeby.

Sen tycker vi att man ska vara ärlig och säga att inte allt kommer den vägen då det är ganska stora mängder som går åt hos oss under ett år, men vi försöker så gott vi kan att ta hand om det vi hinner med.

– Matgeek besöker fiket –

”Jag har hittat glassparadiset”

Hör vad matbloggaren Matgeek har att säga om vår gelato.