Fika värt en resa

Hos oss hittar du alltid gott fika som bakats hos oss i våra lokaler. Våra dagsfärska bullar åker folk långa sträckor för att köpa, och är du inte bullsugen så finns det alltid ett litet urval av andra godsaker som är baserade på vad som finns tillgängligt och i säsong.

Sugen på något matigare?

Är du lite hungrigare när du kommer så har vi lättare luncher i form av skagenmackor och grillmackor med olika innehåll att välja på. Under vinterhalvåret serverar vi värmande soppor och sommartid kan du köpa en matig sallad. Precis som våra bakverk består luncherna av ingredienser som är aktuella för säsongen och mycket av huvudingredienserna kommer från Hebo trädgård vid Sätra Brunn.

Vi tror på gott kaffe och glada tankar

Kaffe är en viktig del av våra liv och därför tycker vi att det ska serveras färskt. Om det så är en espresso, latte eller en vanlig kaffe så ska man kunna njuta av den ordentligt. Vårt alldeles egna kaffe rostas lokalt i Sala på Törnlinds Kafferosteri där kvalitet och ursprung är i stort fokus. Genom att ha ett nära samarbete och en gemensam passion för kaffe så tar vi fram våra alldeles egna bönor som vi både brygger själva och säljer till den som vill ta med sig en del av den goda smaken hem.

Här under så kan du läsa mer om vilka sorter vi har för tillfället och om odlarna, och det, vill vi lova, är det inte många ställen som kan svara på om man frågar.

Ursprungsland: Colombia
Region: Inzá, Cauca
Producent: Småskaliga gårdar
Gård: Småskaliga gårdar
Växer: 1000-1900 m över havet
Skördas: September

Fikets Bryggkaffe

Ett runt, fruktigt kaffe med toner av toffee, äpple och mjölkchoklad.

Regionen Cauca ligger i sydvästra Colombia. Många floder rinner genom Cauca och den centrala kedjan av Anderna korsar regionen.

Belägen 91 km från huvudstaden i departementet Cauca ligger Inzá, en kommun belägen i bergen som utgör den centrala Anderna och en del av Tierradentro nationalpark.

Kaffet här odlas huvudsakligen av småbrukare med i genomsnitt 2 hektar vardera fördelade i 16 samhällen och på 35 byar. Ett hantverk i symbios med den omkringliggande naturen.

Tillsammans gör vi på Fiket i Färnebo och Törnlinds Kafferosteri vårt bästa för att förvalta detta omsorgsfullt odlade kaffe genom att rosta, brygga och servera det på det sätt vi tycker blir allra bäst. Tillsammans gör vi din kopp möjlig!

Törnlinds Kafferosteri tar hem och rostar detta kaffe exklusivt for Fiket i Färnebo.

Ursprungsland: Costa Rica
Region: Tarrazú
Producent: Alfredo Monge
Gård: Finca El Cedral
Växer: 1800 m över havet
Skördas: December–April

Fikets Espresso

Ett välbalanserat kaffe med toner karamell, brunt socker och kakao.

Tarrazú-regionen ligger i de höga bergen i södra Stillahavsregionen söder om Costa Ricas huvudstad San Jose.

De bördiga, vulkaniska jordarna och de böljande bergssluttningarna i Tarrazu är väl lämpade för jordbruk, och småbrukare odlar bananer, avokado och citrusfrukter samt kaffe.

Alfredos huvudmål att producera kaffe av hög kvalitet. Hans arbete med kaffe går tillbaka till 1970-talet och idag är El Cedral bara en av de fastigheter han äger och ansvarar för i Costa Rica.

Tillsammans gör vi på Fiket i Färnebo och Törnlinds Kafferosteri vårt bästa för att förvalta detta omsorgsfullt odlade kaffe genom att rosta, brygga och servera det på det sätt vi tycker blir allra bäst. Tillsammans gör vi din kopp möjlig!

Törnlinds Kafferosteri tar hem och rostar detta kaffe exklusivt for Fiket i Färnebo.